Výborná domácí huspenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vepřové srdce
1 ks zadní vepřové koleno
1 ks vepřová noha
podle chuti
0 paliček česnek
1 lžička sůl
1 ks cibule
0 ks celer
2 ks mrkev
5 lístků bobkový list
10 kuliček nové koření
1 špetka mletý pepř
15 kuliček celý černý pepř
2 ks kořenová petržel

Postup přípravy receptu

  1. Koleno a nožku řádně očistíme (vařící vodou slijeme a malým ostrým nožem oškrábeme). Kořenovou zeleninu (použijeme větší kousky) řádně očistíme a rozkrojíme napůl. Cibuli a česnek necháme v celku. To vše dáme do tlakového hrnce, přidáme ostatní ingredience a zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené. Dáme vařit. Vaříme na slabém ohni 1,5 - 2 hodiny. Maso musí odpadat od kosti.

  2. Po uvaření základu na domácí huspeninu vyndáme všechny suroviny a rozdělíme, kůži zvlášť, libové maso a zeleninu, v hrnci zůstane vývar. Odstraníme celý pepř, nové koření a bobkový list. Pozor, ve vývaru můžou být kousky kostí! Zeleninu přebereme a můžeme použít na dekoraci.

  3. Vybereme libové maso a srdce, vložíme do dortové formy, doplníme zeleninou. Zbývající suroviny včetně zeleniny pomeleme a zamícháme do vývaru z masa, podle potřeby dochutíme. Pokud bude zelenina úplně rozvařená, doporučuji si uvařit novou zeleninu ve slané vodě. Tuto směs na domácí huspeninu nalijeme do připravené formy s masem a necháme zatuhnout.

  4. Po vychladnutí sulc vyklopíme a podáváme s octem a nadrobno nakrájenou cibulí s chlebem. Z tohoto množství surovin uděláme jednu středně velkou dortovou formu výborné domácí huspeniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!