Výborná domácí huspenina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vepřové srdce 1 ks zadní vepřové koleno 1 ks vepřová noha podle chuti 0 paliček česnek 1 lžička sůl 1 ks cibule 0 ks celer 2 ks mrkev 5 lístků bobkový list 10 kuliček nové koření 1 špetka mletý pepř 15 kuliček celý černý pepř 2 ks kořenová petržel
Postup Výborná domácí huspenina recept
Postup přípravy receptu
-
Koleno a nožku řádně očistíme (vařící vodou slijeme a malým ostrým nožem oškrábeme). Kořenovou zeleninu (použijeme větší kousky) řádně očistíme a rozkrojíme napůl. Cibuli a česnek necháme v celku. To vše dáme do tlakového hrnce, přidáme ostatní ingredience a zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené. Dáme vařit. Vaříme na slabém ohni 1,5 - 2 hodiny. Maso musí odpadat od kosti.
Po uvaření základu na domácí huspeninu vyndáme všechny suroviny a rozdělíme, kůži zvlášť, libové maso a zeleninu, v hrnci zůstane vývar. Odstraníme celý pepř, nové koření a bobkový list. Pozor, ve vývaru můžou být kousky kostí! Zeleninu přebereme a můžeme použít na dekoraci.
Vybereme libové maso a srdce, vložíme do dortové formy, doplníme zeleninou. Zbývající suroviny včetně zeleniny pomeleme a zamícháme do vývaru z masa, podle potřeby dochutíme. Pokud bude zelenina úplně rozvařená, doporučuji si uvařit novou zeleninu ve slané vodě. Tuto směs na domácí huspeninu nalijeme do připravené formy s masem a necháme zatuhnout.
Po vychladnutí sulc vyklopíme a podáváme s octem a nadrobno nakrájenou cibulí s chlebem. Z tohoto množství surovin uděláme jednu středně velkou dortovou formu výborné domácí huspeniny.