Výborná polévka s játrovými knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks česnek 1 ks vejce 0.5 ks celer 1 ks petržel 1 ks masox 2 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 30 dkg hovězí přední 5 kuliček celý černý pepř 1 ks větší mrkev 500 g kuřecí játra podle chuti sůl petrželka majoránka mletý černý pepř podle potřeby strouhanka
Postup Výborná polévka s játrovými knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme vařit s oloupanou a celou kořenovou zeleninou, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Až se zelenina uvaří, vyndáme ji a nakrájíme na menší kostičky. Maso potřebuje většinou více času, ale to nevadí. Až bude hotové i maso, taktéž vyndáme a nakrájíme. Koření se z vývaru (pokud možno i pepř) vyndá.
Než se maso a zelenina uvaří, připravíme si směs na knedlíčky. Játra nameleme, přidáme celé vejce, česnek, pepř, trochu soli a majoránku, promícháme a podle potřeby smícháme se strouhankou. Hmota musí být hustší, aby se daly dělat knedlíčky. Směs dáme do lednice, kde trochu ztuhne a knedlíčky půjdou lépe tvarovat. Játrové knedlíčky si můžeme připravit i den předem.
Do vody vrátíme nakrájené maso i zeleninu. Voda musí lehce vřít, když tam knedlíčky dáváme! Nabíráme lžící po kouskách játrovou směs, lehce tvarujeme o stěny misky. Lžíci se směsí na chvíli ponoříme do vody, knedlíček se za chvíli lžíce sám pustí. Když máme veškeré játrové knedlíčky v polévce, necháme chvíli provařit. Přidáme masox, petržel, pepř a sůl. Se solí hodně opatrně, je lepší šetřit, ať si to každý dosolí podle chuti. Polévka s játrovými knedlíčky se rychle přesolí.
Udaná doba přípravy je bez vaření masa.