Vyborná rybí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks brambory
1 ks cibule
2 plátky ryba
5 lžic hladká mouka
1 hrst zelená petrželka
1 svazek kořenová zelenina
15 lžic olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na tuto polévku používám výhradně rybu pangasius, je bez kostí, tudíž na polévku ideální a po zakapání citronem není vůbec cítit rybinou.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na části másla nebo oleje. Přidáme na kostičky nakrájenou rybu. Pokud máme zmrzlou rybu, necháme ji trochu povolit, lépe se krájí. Pokapeme ji trochu citronem. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a brambory. Přilijeme trochu vody a dusíme cca 20 minut za občasného promíchání.

  3. Mezitím si připravíme světlou zásmažku z másla (oleje) a mouky.

  4. Do hrnce s rybím základem dolijeme potřebné množství vody, přivedeme k varu a přidáme zásmažku. Rybí polévku povaříme, odstavíme z plotny a přisypeme jemně nakrájenou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!