Vydatná hovězí polévka se zelím recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 300 g brambory 1 ks cibule hladká mouka 1 lžíce mletá paprika 400 g hovězí maso 2 l hovězí vývar mletý černý pepř 250 g kysané zelí
Postup Vydatná hovězí polévka se zelím
Postup přípravy receptu
-
Větší cibuli oloupeme a se stroužkami česneku společně nasekáme nadrobno. Kus hovězího masa opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Kostky masa vhodíme do sáčku s hladkou moukou, protřepeme a obalené maso vybereme. Kysané zelí propláchneme a podle potřeby překrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky
Ve větším hrnci osmažíme cibuli do tmavší barvy, přidáme česnek a zaprášíme mletou paprikou. Rychle promícháme a vložíme masové kostky obalené v mouce. Maso opékáme do puštění šťávy, osolíme a opepříme. Jakmile není šťáva, přidáme zelí s brambory, promícháme a pomaličku podléváme vývarem. Vaříme do změknutí s přiléváním vývaru. Hovězí polévku se zelím nezahušťujeme, díky masu, které jsme obalovali v mouce, se zahustí sama
Vydatnou hovězí polévku se zelím podáváme pro větší jedlíky s čerstvým rohlíkem k obědu nebo večeři.