Vydatná hovězí polévka se zelím recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
300 g brambory
1 ks cibule
hladká mouka
1 lžíce mletá paprika
400 g hovězí maso
2 l hovězí vývar
mletý černý pepř
250 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibuli oloupeme a se stroužkami česneku společně nasekáme nadrobno. Kus hovězího masa opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Kostky masa vhodíme do sáčku s hladkou moukou, protřepeme a obalené maso vybereme. Kysané zelí propláchneme a podle potřeby překrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky

  2. Ve větším hrnci osmažíme cibuli do tmavší barvy, přidáme česnek a zaprášíme mletou paprikou. Rychle promícháme a vložíme masové kostky obalené v mouce. Maso opékáme do puštění šťávy, osolíme a opepříme. Jakmile není šťáva, přidáme zelí s brambory, promícháme a pomaličku podléváme vývarem. Vaříme do změknutí s přiléváním vývaru. Hovězí polévku se zelím nezahušťujeme, díky masu, které jsme obalovali v mouce, se zahustí sama

  3. Vydatnou hovězí polévku se zelím podáváme pro větší jedlíky s čerstvým rohlíkem k obědu nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!