Lístkové kremeše recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 g máslo
6 ks žloutek
750 ml mléko
200 ml smetana
3 lžíce cukr krupice
3 lžíce cukr moučka
500 g listové těsto
300 ml smetana ke šlehání
50 ml vaječný likér
čokoládová poleva
1 ks ztužovač šlehačky
4 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozválíme do podoby dvou plátů a první upečeme v celku. Druhý rozdělíme rádýlkem na čtverečky a pak upečeme

  2. Mezitím svaříme mléko, cukr a smetanu. Zvlášť rozšleháme v trošce mléka žloutky a pudinkové prášky a vlijeme do vařícího mléka se smetanou. Uvaříme pudink, který necháme vychladnout

  3. V misce utřeme máslo a moučkový cukr, přidáme likér a pomalu zašleháváme vychladlý pudink. Krém rozetřeme ve větší vrstvě na plát těsta upečený v celku. Následuje vrstva šlehačky ušlehané dotuha se ztužovači. Upečené čtverečky naskládáme na šlehačku a ozdobíme polevou

  4. Lístkové kremeše nakrájíme na kostky podle čtverečků a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!