Babiččin perník alá Norimberk recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 díl olej
1 - 2 ks vejce
2 lžíce rum
2 lžíce kakao
2 díly mléko
rozinky
1 lžíce med
1 díl cukr krupice
povidla
ořechy
čokoláda na vaření
strouhaný kokos
3 díly polohrubá mouka
1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva
1/2 balíčku kypřící prášek do perníku
1 balíček pudinkový prášek
2 - 3 lžičky perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme nebo nasekáme ořechy, rozinky a kandované ovoce

  2. Troubu dostatečně předehřejeme na 180 - 200 °C podle výkonu trouby. Plech vymažeme a vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem

  3. V dostatečně velké míse smícháme mouku, cukr, pudinkový prášek (vanilkový nebo kakaový), kypřící prášek, perníkové koření a kakao. Dobře promícháme. Jako jeden díl jsem použila velký kelímek od bílého jogurtu, který jsem nedávala plný, takže asi 300 - 350 g

  4. Ve větším kastrolku si ohřejeme si mléko, aby bylo vlažné. Ve vlažném mléce rozmícháme med a vejce. Přidáme rum a olej. Část mléka lze nahradit například bílým jogurtem. Důkladně rozšleháme. Když se všechny složky pěkně spojí, můžeme je přilít do mísy se sypkými ingrediencemi. Opět pečlivě promícháme

  5. Těsto nalijeme na připravený plech a dáme do vyhřáté trouby. Přibližná doba pečení je 30 - 40 minut. Perník je hotový, když se okraje odloupnou od plechu, při píchnutí špejlí se těsto nelepí a především krásně voní

  6. Nakonec můžeme babiččin perník alá Norimberk přelít rozpuštěnou čokoládou. Pokud nemáte čas na čokoládu, rozřeďte si povidla a ta natřete na perník a posypte strouhaným kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!