Babiččin nepečený tvarohový dort recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 kostka máslo 2 lžíce rum 2,5 lžíce kakao 2 sklenice mléko 2 - 3 ks banán 2 balíčky piškoty 15 dkg cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 2 ks měkký tvaroh 1 balíček želatina v prášku
Postup Babiččin nepečený tvarohový dort
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh, máslo a mléko ušleháme v ručním šlehači. Přidáme rum, vejce, cukr moučka, vanilkový cukr a vše dobře promícháme. Nelekněte se, že krém je hodně tekutý. Díky želatině a chladu dort ztuhne
Podle návodu si připravíme želatinu. Když už je želatina vychladlá, tak ji můžeme přidat do krému a pořádně zamícháme. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jedné přimícháme kakao
Připravíme si dortovou formu, do které na dno vyskládáme piškoty, zalijeme bílým krémem, přidáme nakrájený banán, piškoty a tmavý krém. Tento proces opakujeme, dokud nám nedojde krém. Poté dáme dort do ledničky alespoň na 2 hodiny a můžeme podávat
Babiččin nepečený tvarohový dort podáváme jako velmi jemný dezert ke kávě nebo čaji.