Vývar s nočky a rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl 2 snítky petrželka 8 ks rajčata 2 ks žloutek 1 ks cibule 2 lžíce mouka 2 snítky tymián 2 snítky rozmarýn 125 g tvaroh - - oříšek muškátový - - list bobkový 1 l vývar zeleninový 2 lžíce šťáva rajčatová 125 g parmazán
Postup Vývar s nočky a rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata rozkrájíme na malé kousky. Dvě si dáme stranou. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Zalijeme vývarem a přidáme rajčata, rajskou šťávu, koření a povaříme. Polévkové bylinky pokrájíme a polovinu dáme do vývaru, zbytek schováme na ozdobu. Vymačkáme tvaroh, přidáme do něj 2 žloutky, mouku, parmezán a muškátový oříšek. Dobře promícháme, lžičkou vykrajujeme nočky, a ty vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Dvě rajčata nakrájíme na dílky a zbavíme je semínek. Vývar přecedíme, dochutíme, přidáme do něj bylinky, rajčata, nočky a podáváme.