Vývar s nočky a rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
2 snítky petrželka
8 ks rajčata
2 ks žloutek
1 ks cibule
2 lžíce mouka
2 snítky tymián
2 snítky rozmarýn
125 g tvaroh
- - oříšek muškátový
- - list bobkový
1 l vývar zeleninový
2 lžíce šťáva rajčatová
125 g parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata rozkrájíme na malé kousky. Dvě si dáme stranou. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Zalijeme vývarem a přidáme rajčata, rajskou šťávu, koření a povaříme. Polévkové bylinky pokrájíme a polovinu dáme do vývaru, zbytek schováme na ozdobu. Vymačkáme tvaroh, přidáme do něj 2 žloutky, mouku, parmezán a muškátový oříšek. Dobře promícháme, lžičkou vykrajujeme nočky, a ty vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Dvě rajčata nakrájíme na dílky a zbavíme je semínek. Vývar přecedíme, dochutíme, přidáme do něj bylinky, rajčata, nočky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!