Zahradnické lečo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
5 ks vejce
6 ks rajčata
50 g slanina anglická
3 ks cibulka s natí
4 ks malá cuketa
4 ks ostravská klobása
3 ks barevná paprika
podle chuti
kečup
sůl a pepř
podle potřeby
sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na anglické slanině pokrájené na kostičky opečeme na silnější kolečka pokrájenou klobásu, podle jedlíků 2-4 nožky. Dobrá je i cigárka.

  2. Na tuku zpěníme na kolečka nakrájenou cibulku i s natí, přidáme na nudličky pokrájené cukety a pokrájenou bez semínek červenou i zelenou papriku, osolíme, opepříme a chvíli podusíme. Pak přidáme na osminky nakrájená oloupaná rajčata, lžíci kečupu a dusíme dál.

  3. Vodu necháme odpařit, přidáme rozšlehaná osolená vejce, ta necháme srazit, doplníme předem na slanině opečenou klobáskou, jen spolu prohřejeme, podle chuti dosolíme a opepříme.

  4. Při podávání posypeme zahradnické lečo pokrájenou pažitkou.

  5. Zahradnické lečo podáváme s chlebem, pečivem nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!