Zaječí hřbet ve smetanové omáčce se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
100 g šunka
1 kelímek smetana
2 ks rajče
1 konzerva žampiony
1 dl červené víno
1 ks zaječí hřbet
na potření
olej
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zaječí hřbet dobře odblaníme, prošpikujeme, ze všech stran osolíme a potřeme olejem.

  2. Vložíme nejlépe do nádoby, kterou můžeme dát nejdříve na sporák a následně do trouby. Nejdříve dáme tedy tuto nádobu na sporák a zaječí hřbet prudce opečeme. Dno zaprášíme moukou, která nám v rozpáleném tuku rychle zhnědne. Přidáme rozkrájená rajčata, žampiony a na slabé proužky nakrájenou šunku. Vařečkou mícháme, až všechny přísady zhědnou, poté přilijeme smetanu a červené víno. Dáme do předehřáté trouby a pečeme doměkka.

  3. Zaječí hřbet ve smetanové omáčce se žampiony podáváme třeba s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!