Zaječí hřbet ve smetanové omáčce se žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 100 g šunka 1 kelímek smetana 2 ks rajče 1 konzerva žampiony 1 dl červené víno 1 ks zaječí hřbet na potření olej podle potřeby hladká mouka
Postup Zaječí hřbet ve smetanové omáčce se žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Zaječí hřbet dobře odblaníme, prošpikujeme, ze všech stran osolíme a potřeme olejem.
Vložíme nejlépe do nádoby, kterou můžeme dát nejdříve na sporák a následně do trouby. Nejdříve dáme tedy tuto nádobu na sporák a zaječí hřbet prudce opečeme. Dno zaprášíme moukou, která nám v rozpáleném tuku rychle zhnědne. Přidáme rozkrájená rajčata, žampiony a na slabé proužky nakrájenou šunku. Vařečkou mícháme, až všechny přísady zhědnou, poté přilijeme smetanu a červené víno. Dáme do předehřáté trouby a pečeme doměkka.
Zaječí hřbet ve smetanové omáčce se žampiony podáváme třeba s knedlíkem.