Zajíc dušený na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g slanina 12 ml sůl 30 g máslo 2 hrnky cibule 1 lžička tymián 1 ks zajíc 4 lžičky hřebíček 1 list bobkový list 0.5 l červené víno 3 lžíce hladká mouka 11 kapek citronová šťáva 10 g celý pepř
Postup Zajíc dušený na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Zajíce nakrájíme na porce, slaninu na kostičky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno.
Cibuli osmahneme dozlatova na rozškvařené slanině, na tento základ přilijeme půl litru červeného vína a necháme přejít varem. Vložíme porce zajíce, přidáme koření a dusíme doměkka. Potom zvěřinu vyjmeme, omáčku zasmažíme máslovou jíškou a z povrchu sebereme omastek. Zakápneme citronovou šťávou a přelijeme na zajíce.
Zajíce dušeného na víně podáváme s bramborem nebo rýží, ale klidně i s knedlíkem nebo těstovinami.