Žampionová omáčka nebo polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 0 l vývar 1 ks cibule kmín bazalka 250 g žampiony pepř hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana
Postup Žampionová omáčka nebo polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, žampiony nakrájíme.
V hrnci si orestujeme cibuli na olivovém oleji. Přidáme nakrájené žampiony, osmahneme, přidáme koření (sůl, pepř, kmín a bazalka) a podlijeme vývarem. Vše necháme 20 minut dusit. Nakonec vmícháme smetanu, ve které předem rozmícháme mouku. Žampionovou omáčku nebo polévku ještě povaříme, ať se rozvaří mouka a je hotovo.
Žampionovou polévku nebo omáčku podáváme podle chuti.