Žampionová omáčka nebo polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
0 l vývar
1 ks cibule
kmín
bazalka
250 g žampiony
pepř
hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, žampiony nakrájíme.

  2. V hrnci si orestujeme cibuli na olivovém oleji. Přidáme nakrájené žampiony, osmahneme, přidáme koření (sůl, pepř, kmín a bazalka) a podlijeme vývarem. Vše necháme 20 minut dusit. Nakonec vmícháme smetanu, ve které předem rozmícháme mouku. Žampionovou omáčku nebo polévku ještě povaříme, ať se rozvaří mouka a je hotovo.

  3. Žampionovou polévku nebo omáčku podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!