Žampionová omáčka s hovězím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
500 g žampiony
500 g hovězí maso
250 ml smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso vaříme asi 1,5 hodiny, dokud nezměkne. Maso vyndáme a vývar si ještě ponecháme stranou.

  2. Na másle si zpěníme očištěné a na plátky pokrájené žampiony, když změknou, zalijeme je hovězím vývarem, osolíme, opepříme a necháme povařit 20 minut. Poté přidáme smetanu a podle chuti sůl či mletý pepř.

  3. Nakonec vložíme hovězí maso do hrnce, aby nabralo chuť omáčky. Žampionovou omáčku s hovězím masem chvíli povaříme a zahustíme hotovou jíškou.

  4. Žampionovou omáčku s hovězím masem podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!