Žampionová omáčka se zakysanou smetanou recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 200 ml mléko mléko 500 g žampiony 1/2 lžičky mletý pepř 1 lžíce hladká mouka 1 ks větší cibule 1 - 2 lžíce citronová šťáva 1 lžíce drcený kmín 1 kelímek zakysaná smetana (200 g)
Postup Žampionová omáčka se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme žampiony, zaprášíme je kmínem, solí i pepřem, pokapeme citronovou šťávou a promícháme. Pod pokličkou žampiony za občasného promíchání dusíme asi 20 minut. Podle potřeby žampiony podléváme mlékem, aby se nepřipalovaly
Zmírníme plamen, "vyklepneme" zakysanou smetanu, důkladně ji v omáčce rozmícháme a opět uvedeme do varu. V mléce si rozkvedláme mouku a kašičku vlijeme do omáčky. Za občasného promíchání omáčku ještě 10 minut provaříme a podle potřeby dochutíme solí či kmínem
Žampionovou omáčku se zakysanou smetanou podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.