Žampionová polévka s cibulkou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 plátek máslo 1 lžička majoránka 2 špetky kmín 1 l voda 2 lžíce mrkev 1 lžíce jíška 150 g žampiony 1 ks střední cibule 1 kostka zeleninový bujon 1 ks střední brambory
Postup Žampionová polévka s cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Očistíme žampiony, mrkev a brambor oškrábeme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, brambor na malé kostičky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle
Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kmín a vaříme se špetkou soli 15 - 20 minut. Oloupeme cibuli, nakrájíme jí nadrobno a usmažíme na plátku másla. Jakmile jsou brambory měkké, tak přidáme lžíci jíšky připravené na sádle a polévku chvíli povaříme. Polévku dochutíme bujonem nebo solí, majoránkou a odstavíme
Žampionovou polévku nalijeme do talíře a přidáme smaženou cibulku na másle
Žampionová polévka s cibulkou se může podávat s pečivem i jako večeře.