Žampiony se smetanou a kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g majonéza
250 g žampiony
2 ks menší cibule
0.5 kelímku smetana ke šlehání
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kari
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony si očistíme a usušíme, nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.

  2. Na pánvi si rozehřejeme olej, žampiony spolu s cibulí podusíme. Osolíme a dochutíme kari kořením.

  3. Mezitím si našleháme smetanu, kterou spojíme s majonézou. Přidáme k vychladlé žampionové směsi.

  4. Ïndické žampiony podáváme ve sklenicích, zdobíme petrželkou. Před konzumací vychladíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!