Žampiony v brambůrkovém županu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
300 g žampiony
mletý pepř
100 g hladká mouka
80 g bramborové lupínky
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené plátky velkých žampionů nebo celé malé žampiony lehce osolíme, prohodíme hladkou moukou, namočíme do vajíčka a obalíme v najemno rozdrcených bramborových lupíncích. Župánek (bramborové lupínky) musí být rozdrcené najemno - jinak budou odpadávat a nevytvoří se hezká a chutná vrstva na žampionech.

  2. Žampiony v brambůrkovém župánku osmažíme dozlatova na oleji ve fritéze nebo jen v pekáčku.

  3. Žampiony v brambůrkovém župánku necháme okapat, ochutnáme a popřípadě ještě dosolíme a dopepříme. Smažené žampiony podáváme teplé s chlebem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!