Žampiony v brambůrkovém županu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 300 g žampiony mletý pepř 100 g hladká mouka 80 g bramborové lupínky podle potřeby olej na smažení
Postup Žampiony v brambůrkovém županu recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené plátky velkých žampionů nebo celé malé žampiony lehce osolíme, prohodíme hladkou moukou, namočíme do vajíčka a obalíme v najemno rozdrcených bramborových lupíncích. Župánek (bramborové lupínky) musí být rozdrcené najemno - jinak budou odpadávat a nevytvoří se hezká a chutná vrstva na žampionech.
Žampiony v brambůrkovém župánku osmažíme dozlatova na oleji ve fritéze nebo jen v pekáčku.
Žampiony v brambůrkovém župánku necháme okapat, ochutnáme a popřípadě ještě dosolíme a dopepříme. Smažené žampiony podáváme teplé s chlebem nebo bramborovou kaší.