Zapečená růžičková kapusta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce máslo
200 g šunka
2-3 lžíce sójová omáčka
200 g tvrdý sýr
750 g růžičková kapusta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme, rozčtvrtíme a ve vroucí osolené vodě ji uvaříme téměř doměkka. Zatím si nastrouháme sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Uvařenou kapustu nasekáme nadrobno a smícháme se šunkou a sójovou omáčkou. Podle chuti přidáme sůl a pepř.

  2. Zapékací misku vymažeme máslem. Lehce ji vysypeme sýrem. Do misky rozprostřeme kapustu se šunkou. Směs zasypeme zbylým sýrem a na něj rozložíme na vločky nakrájené zbylé máslo.

  3. Zapečenou růžičkou kapustu vložíme do předehřáté trouby a prudce pokrm zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!