Zapečená skopová žebírka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
sůl
600 g brambory
cibule
celer
petržel
libeček
pepř
zelená petrželka
1 kg skopová žebírka

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka posekáme a napolo uvaříme v osolené vodě s cibulí, petrželí, celerem a libečkem. Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Do hrnce vložíme vrstvu brambor a cibule, opepříme, posypeme drobně nasekanou zelenou petrželkou. Na tuto vrstvu vložíme žebírka, osolíme, potřeme jemně utřeným česnekem a klademe další vrstvu brambor a cibule.

  3. Pokračujeme stejným způsobem, až spotřebujeme všechny suroviny. Měli byste skončit vrstvou brambor s cibulí.

  4. Zalijeme vývarem (kdo má rád, může zalít i smetanou) a dusíme pod pokličkou v troubě. Před dokončemím pokličku sejmeme a směs dopečeme bez ní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!