Zapečená treska s pórkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 4 ks rajčata 1 ks pórek citrónová šťáva olivový olej 250 g zakysaná smetana špetka muškátový oříšek 250 g balkánský sýr 4 ks větší brambory 600 g rybí filé z tresky podle chuti mletý bílý pepř
Postup Zapečená treska s pórkem recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a vaříme v osolené vodě asi 5 min. Uvařené brambory zcedíme a necháme okapat.
Pórek a rajčata nakrájíme na kolečka, balkánský sýr na tenké plátky. Rybí filety potřeme olivovým olejem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a okořeníme pepřem.
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme pokrájený pórek, ochuťíme špetkou muškátového oříšku, krátce orestujeme a dáme stranou.
Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, solí a pepřem. Zapékací mísu vytřeme olejem, na dno rozložíme brambory, pórek a zalijeme vejci se smetanou.
Na a zeleninu s vejci naskládáme rajčata, rybí filety a sýr.
Zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 min.