Zapečená treska s pórkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
4 ks rajčata
1 ks pórek
citrónová šťáva
olivový olej
250 g zakysaná smetana
špetka muškátový oříšek
250 g balkánský sýr
4 ks větší brambory
600 g rybí filé z tresky
podle chuti
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a vaříme v osolené vodě asi 5 min. Uvařené brambory zcedíme a necháme okapat.

  2. Pórek a rajčata nakrájíme na kolečka, balkánský sýr na tenké plátky. Rybí filety potřeme olivovým olejem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a okořeníme pepřem.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme pokrájený pórek, ochuťíme špetkou muškátového oříšku, krátce orestujeme a dáme stranou.

  4. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, solí a pepřem. Zapékací mísu vytřeme olejem, na dno rozložíme brambory, pórek a zalijeme vejci se smetanou.

  5. Na a zeleninu s vejci naskládáme rajčata, rybí filety a sýr.

  6. Zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!