Zapečená veka se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 snítky majoránka
4 plátky veka
zálivka
2 lžíce olej
sůl
4 lžíce ocet
2-4 lžičky cukr krupice
mletý bílý pepř
na ozdobu
1 hlávka ledový salát
salát
250 g salátová okurka
2 ks červená cibule
1 ks oranžová paprika
100 g gouda (sýr)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Okurku opláchneme a nakrájíme na dlouhé nudličky. Sýr nakrájíme na kostičky.

  2. Ocet ochutíme solí, pepřem i cukrem a všleháme olej. Do této marinády vmícháme připravené ingredience.

  3. Plátky veky nebo toastového chleba potřeme máslem a posypeme otrhanými lístky majoránky. V předehřáté troubě zapečeme na 225 °C dozlatova.

  4. Plátky zapečené veky rozdělíme na dezertní talíře. Na každý plátek položíme dva listy salátu a posypeme sýrovo-zeleninovým salátem.

  5. Zapečenou veku se zeleninou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!