Zapečená zelenina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks mrkev 100 g balkánský sýr 1 ks malý pórek 1 ks malý květák podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Zapečená zelenina recept
Postup přípravy receptu
-
Z květáku odstraníme listy a košťál, rozebereme ho na malé růžičky, pokrájíme pórek na kolečka, mrkev očistíme a rozkrojíme napůl. Nastrouháme balkánský sýr.
V hrnci povaříme květák a mrkev do poloměkka. Povařenou zeleninu slijeme a necháme dobře okapat. Mrkev pokrájíme na kolečka.
V pánvi rozehřejeme malé množství olivového oleje a na něm podusíme květák, mrkev a pórek. Připravenou zeleninu na pánvi ještě smícháme s větší částí balkánského sýra. Osolíme a ochutíme pepřem. Zeleninu dobře promícháme.
Tuto směs přesypeme do zapékací misky, kterou jsme lehce vymazali olivovým olejem. Na vrchu zeleninu posypeme zbytkem balkánského sýra a zapékáme do té doby, než zelenina a sýr na povrchu trošku zezlátnou.
Zapečenou zeleninu s balkánským sýrem podáváme s vařeným bramborem. Pokrm můžeme vylepšit ještě čerstvě nasekanými bylinkami.