Zapečená zelenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks mrkev
100 g balkánský sýr
1 ks malý pórek
1 ks malý květák
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Z květáku odstraníme listy a košťál, rozebereme ho na malé růžičky, pokrájíme pórek na kolečka, mrkev očistíme a rozkrojíme napůl. Nastrouháme balkánský sýr.

  2. V hrnci povaříme květák a mrkev do poloměkka. Povařenou zeleninu slijeme a necháme dobře okapat. Mrkev pokrájíme na kolečka.

  3. V pánvi rozehřejeme malé množství olivového oleje a na něm podusíme květák, mrkev a pórek. Připravenou zeleninu na pánvi ještě smícháme s větší částí balkánského sýra. Osolíme a ochutíme pepřem. Zeleninu dobře promícháme.

  4. Tuto směs přesypeme do zapékací misky, kterou jsme lehce vymazali olivovým olejem. Na vrchu zeleninu posypeme zbytkem balkánského sýra a zapékáme do té doby, než zelenina a sýr na povrchu trošku zezlátnou.

  5. Zapečenou zeleninu s balkánským sýrem podáváme s vařeným bramborem. Pokrm můžeme vylepšit ještě čerstvě nasekanými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!