Zapečené cannelloni se špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 2 stroužky česnek sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks cibule 2 svazky bazalka 250 g mozzarella 300 g parmazán 4 lžíce olivový olej 2 lžíce olivový olej 300 g zakysaná smetana 300 g mražený špenát mletý černý pepř 25 - 30 ks cannelloni 750 g sterilovaná rajčata 150 g piniová semínka
Postup Zapečené cannelloni se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Špenát rozmrazíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Lístky bazalky omyjeme, osušíme a rozmixujeme spolu s jednou cibulí, česnekem, špenátem, oříšky, parmazánem a 4 lžícemi olivového oleje. Podle chuti směs osolíme a naplníme jí cannelloni. Mozzarellu nakrájíme na kostičky
Zapékací misku vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cannelloni rozložíme na připravenou misku
Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět druhou cibuli. Přidáme rajčata, zakysanou smetanu a vše mícháme, dokud omáčka zhoustne. Pak ji osolíme a opepříme. Podle potřeby ji můžeme osladit. Touto omáčkou přelijeme připravené cannelloni a posypeme vše kostičkami mozzarelly. Nakonec na vše rozložíme vločky másla a necháme v troubě asi 45 minut zapéct
Po upečení pokrm ihned podáváme.