Zapečené cannelloni se špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka cukr
2 stroužky česnek
sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks cibule
2 svazky bazalka
250 g mozzarella
300 g parmazán
4 lžíce olivový olej
2 lžíce olivový olej
300 g zakysaná smetana
300 g mražený špenát
mletý černý pepř
25 - 30 ks cannelloni
750 g sterilovaná rajčata
150 g piniová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Špenát rozmrazíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Lístky bazalky omyjeme, osušíme a rozmixujeme spolu s jednou cibulí, česnekem, špenátem, oříšky, parmazánem a 4 lžícemi olivového oleje. Podle chuti směs osolíme a naplníme jí cannelloni. Mozzarellu nakrájíme na kostičky

  2. Zapékací misku vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cannelloni rozložíme na připravenou misku

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět druhou cibuli. Přidáme rajčata, zakysanou smetanu a vše mícháme, dokud omáčka zhoustne. Pak ji osolíme a opepříme. Podle potřeby ji můžeme osladit. Touto omáčkou přelijeme připravené cannelloni a posypeme vše kostičkami mozzarelly. Nakonec na vše rozložíme vločky másla a necháme v troubě asi 45 minut zapéct

  4. Po upečení pokrm ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!