Zapečené plátky cukety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky cuketa
směs
5 stroužků česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
150 g niva
150 g eidam 30%
1 lžička čerstvý rozmarýn
na ozdobu
petrželka
bazalka
příloha
3 ks brambory

Postup přípravy receptu

  1. Silnou velkou cuketu nakrájíme na plátky a pokud nemáme rádi slupku, odkrojíme ji. Plátky cukety nasolíme a necháme, aby cuketa pustila vodu. Mezitím na struhadle nastrouháme sýry, přidáme vejce a prolisovaný česnek a vše smícháme. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Na pánvi osmahneme cibuli a pokud nejsme vegetariány, tak můžeme přidat nakrájenou šunku, případně špek. Obsah pánve přidáme k připravené směsi a doplníme o rozmarýn, případně další bylinky podle chuti. Na uvolněné pánvi z jedné strany krátce osmahneme plátky cukety a položíme je na plech vymazaný máslem, nebo vyložený pečícím papírem osmahnutou stranou nahoru.

  3. Připravenou směs rozdělíme na tolik dílů, kolik je plátků cukety a umístíme na střed každého plátku. Měly by vytvořit asi centimetr silnou placku a o centimetr menšího průměru než cuketa. Na volné místo na plechu umístíme brambory nakrájené na malé kousky a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut na 150 °C.

  4. Zapečené plátky cukety před servírováním ozdobíme bazalkou nebo petrželkou a k bramborám můžeme přidat trochu tatarské omáčky.

  5. Důležitá poznámka na závěr: Množství sýra a dalších ingrediencí je přímo úměrné velikosti cukety, upravte si je tedy podle vlastního uvážení. Můžeme také doplňovat směs podle chuti o další ingredience a připravit tak vegetariánskou i nonvegetariánskou variantu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!