Zapečené řízky s houbami a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vepřový řízek
směs
300 g slanina
350 g cibule
400 g smetana
400 g houby
300 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
bylinky
mletý černý pepř
na obalení
vejce
strouhanka
mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Obalené řízky osmažíme a ukládáme na sací kartu.

  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a podle potřeby nakrájíme na menší kousky.

  3. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme slaninu a po chvíli houby. Podle potřeby přidáme trošku vývaru (vody) a houby podusíme. Hotovou směs dochutíme solí, pepřem a bylinkami podle chuti. Přidáme smetanu se strouhaným sýrem a promícháme.

  4. Usmažené řízky poukládáme vedle sebe do pekáčku. Řízky přelijeme houbovou směsí a necháme zapéct asi 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

  5. Zapečené řízky s houbami a smetanou podáváme s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!