Zapečené řízky s houbami a smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks vepřový řízek směs 300 g slanina 350 g cibule 400 g smetana 400 g houby 300 g tvrdý sýr podle chuti sůl bylinky mletý černý pepř na obalení vejce strouhanka mouka podle potřeby olej na smažení
Postup Zapečené řízky s houbami a smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové řízky očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Obalené řízky osmažíme a ukládáme na sací kartu.
Cibule oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a podle potřeby nakrájíme na menší kousky.
Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme slaninu a po chvíli houby. Podle potřeby přidáme trošku vývaru (vody) a houby podusíme. Hotovou směs dochutíme solí, pepřem a bylinkami podle chuti. Přidáme smetanu se strouhaným sýrem a promícháme.
Usmažené řízky poukládáme vedle sebe do pekáčku. Řízky přelijeme houbovou směsí a necháme zapéct asi 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Zapečené řízky s houbami a smetanou podáváme s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.