Zapékaná francouzská cibulačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g máslo 1 ks žloutek 500 g cibule 2 lžíce smetana 20 g hladká mouka 1 l zeleninový vývar 4 plátky bílé pečivo 75 g strouhaný ementál podle chuti sůl 2 lžíce bílé víno mletý pepř
Postup Zapékaná francouzská cibulačka recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme bílým vínem.
Bagetu nebo bílou veku opečeme z obou stran dozlatova a potom posypeme strouhaným sýrem, který jsme smíchali se žloutkem a smetanou.
Polévku nalijeme do misek, položíme na ni bagetu se sýrem, pár minut zapékáme v troubě a ihned podáváme.