Zapékaná francouzská cibulačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g máslo
1 ks žloutek
500 g cibule
2 lžíce smetana
20 g hladká mouka
1 l zeleninový vývar
4 plátky bílé pečivo
75 g strouhaný ementál
podle chuti
sůl
2 lžíce bílé víno
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme bílým vínem.

  2. Bagetu nebo bílou veku opečeme z obou stran dozlatova a potom posypeme strouhaným sýrem, který jsme smíchali se žloutkem a smetanou.

  3. Polévku nalijeme do misek, položíme na ni bagetu se sýrem, pár minut zapékáme v troubě a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!