Zapékané brambory s uzeným a nivou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 kg brambory
1 ks cibule
kmín
vegeta
150 g niva
olivový olej
200 g uzené maso
2 - 3 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
1 kelímek smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a ve slupce uvaříme. Poté scedíme, necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Uvařené uzené maso nakrájíme na kousky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Nivu nastrouháme

  2. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájené maso a krátce opečeme. Pekáč vymažeme, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme kmínem a vegetou. Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a nakrájená vejce posypaná nivou. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí a vejce. Poslední vrstvu tvoří niva a brambory. Pak vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou

  3. Francouzské brambory s uzeným a nivou v troubě zapečeme. Stačí tak 30 minut

  4. Zapékané brambory s uzeným a nivou podáváme jako hlavní chod se sterilovanou nebo čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!