Zapékané mleté řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
100 g eidam
1 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
8 plátků měkký salám
400 g mleté míchané maso

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso promícháme s vajíčkem, solí, pepřem a hladkou moukou.

  2. Z promíchaného těsta vytvarujeme placičky, jež urovnáme na kusy alobalu. Na každý řízek položíme kolečko salámu a řízky uzavřeme. Zabalené řízky vyskládáme na plech, vložíme do trouby a pečeme. Téměř hotové mleté řízky rozbalíme, posypeme strouhaným sýrem a otevřené vložíme ještě na chviličku zapéct.

  3. Zapékané mleté řízky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!