Zapékané rybí filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
3 ks vejce
máslo
1 dl sladká smetana
180 g tavený sýr
600 g rybí filé
mletý černý pepř
1 lžička bazalka (sušená nebo čerstvá)

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé nakrájíme na porce. Plech nebo zapékací misku vymažeme máslem a naskládáme do něj vedle sebe filé.

  2. Připravíme si "zálivku". Smetan, nastrouhaný sýr, vejce, koření, česnek a sůl smícháme a rozmixujeme. Zálivkou přelijeme rozložené filé.

  3. Pekáč nebo misku přikryjeme pokličkou nebo alobalem a v předehřáté troubě pečeme 25 - 30 minut.

  4. Pět minut před dopečením sundáme pokličku nebo odstraníme alobal a necháme dopéct do zlatova.

  5. Hotové filé vyndáme z trouby a posypeme pažitkou nebo jiným zeleným kořením.

  6. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!