Zapékané tvarohové palačinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo na smažení
krém
1 špetka sůl
80 g máslo
3 ks žloutek
5 lžic rozinky
3 ks bílek
1 ks citron
300 g tvaroh
60 g cukr moučka
150 g zakysaná smetana
těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
500 ml mléko
250 g hladká mouka
na potření
1 ks vejce
125 ml mléko
3 lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme do mísy. V jejím středu vytvoříme důlek, do kterého přidáme špetku soli, vejce, mléko a všechno důkladně promícháme, aby v těstě nebyly žmolky. Takto připravené těsto necháme 10 minut odstát.

  2. Citron důkladně omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Máslo utřeme se žloutky. Přidáme cukr, špetku soli a nakonec vmícháme citronovou kůru. Směs utřeme do hladké pěny. Do mísy prolisujeme tvaroh, přidáme smetanu, rozinky a vše důkladně promícháme.

  3. Nyní přichází čas na palačinky. Na pánvi rozehřejeme trochu másla a každou palačinku restujeme z obou stran dozlatova. Hotové palačinky odkládáme do tepla. Všechny palačinky potřeme tvarohovou náplní a rovnáme je do zapékací misky.

  4. Troubu předehřejeme na 180 °C. V mléce rozmícháme vejce a cukr. Směsí přelijeme palačinky. Vložíme je do trouby a zapékáme asi 30 minut.

  5. Podáváme teplé s čerstvým ovoce a třeba i šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!