Zapékané veky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks rajče
150 g olivy
1 ks veka
300 g eidam
1 kelímek tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si veky na kolečka a vložíme je do nějaké mísy. Připravíme si tatarskou omáčku, omytá a nakrájená rajčata a nakrájený sýr. Připravíme si alespoň 2 plechy s pečícím papírem.

  2. Začneme tím, že všechny veky z jedné strany potřeme tatarskou omáčkou, stačí jen lehce, aby nebyly veky moc suché. Na natřené veky poklademe rajčata nakrájená na tenčí kolečka a navrch položíme sýr. Pro lepší chuť se navrch může přidat oliva (podle chuti).

  3. Veky poklademe na plech, dáme do trouby asi na 13 minut na 180 °C, dokud zapékané veky nebudou zlatavé a křupavé.

  4. Zapékané veky jsou výbornou chuťovkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!