Zapékaný celer se špenátovo-sýrovou náplní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks citron 125 ml zeleninový vývar 2 ks celer (velký) náplň 1 stroužek česnek sůl 1-2 lžíce máslo 200 g listový špenát 100 g nízkotučný tavený sýr mletý černý pepř
Postup Zapékaný celer se špenátovo-sýrovou náplní recept
Postup přípravy receptu
-
Špenát spaříme a nadrobno posekáme. Z citronů vymačkáme šťávu. Celery očistíme a omyjeme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Celery vložíme do vody, přlijeme většinu citronové šťávy a asi 30 minut je uvaříme téměř doměkka. Pak je vyjmeme, rozpůlíme, opatrně vydlabeme a necháme vychladit.
Vydlabené středy celeru nakrájíme na kostičky, zakapeme zbylým citronem a na pánvi na másle je zprudka opečeme. Přidáme špenát, kořeníme solí, pepřem, přidáme česnek a sýr. Směs necháme vychladnout.
Studenou směsí naplníme půlky celeru. Vložíme je do zapékací misky, zalijeme vývarem a jen krátce zapečeme v troubě při 200 °C.
Podáváme s vařenými brambory.