Zapékaný celer se špenátovo-sýrovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks citron
125 ml zeleninový vývar
2 ks celer (velký)
náplň
1 stroužek česnek
sůl
1-2 lžíce máslo
200 g listový špenát
100 g nízkotučný tavený sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špenát spaříme a nadrobno posekáme. Z citronů vymačkáme šťávu. Celery očistíme a omyjeme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Celery vložíme do vody, přlijeme většinu citronové šťávy a asi 30 minut je uvaříme téměř doměkka. Pak je vyjmeme, rozpůlíme, opatrně vydlabeme a necháme vychladit.

  3. Vydlabené středy celeru nakrájíme na kostičky, zakapeme zbylým citronem a na pánvi na másle je zprudka opečeme. Přidáme špenát, kořeníme solí, pepřem, přidáme česnek a sýr. Směs necháme vychladnout.

  4. Studenou směsí naplníme půlky celeru. Vložíme je do zapékací misky, zalijeme vývarem a jen krátce zapečeme v troubě při 200 °C.

  5. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!