Zavařovaná rajčata a papriky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg paprika
3 kg rajče
podle chuti
6 lžic sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Do jedné misky nakrájíme papriku na nudličky a osolíme ji polovinou soli. Do druhé misky nakrájíme rajčata na menší měsíčky. Osolíme je zbytkem soli. Zeleninu necháme minimálně 2 hodiny uležet, aby pustila šťávu.

  2. Do připravených sklenic o objemu 3,5 dl nebo menších střídavě naskládáme vrstvy papriky a rajčat. Vše zalijeme šťávou z misek a uzavřeme. Rajčata a papriky sterilujeme asi 20 minut. Pak je zakryté necháme až do úplného vychladnutí.

  3. Zavařovaná rajčata a papriky je dobré mít doma připravené. Pokud je používáme, solíme pokrm z nich až nakonec, protože směs obsahuje hodně soli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!