Čokoládovo-kávový krém recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 ks vejce
1 ks vejce
3 lžíce cukr krupice
6 g želatina
1 balíček hořká čokoláda
1 balíček bílá čokoláda
1 kelímek smetana ke šlehání
1 kelímek smetana ke šlehání
6 lžiček instantní káva
čokoládové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Rozlámanou tmavou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přisypeme kávu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Odstavíme. Žloutek ušleháme s cukrem a přidáme do krému. Smetanu vyšleháme dotuha a z bílku vyšleháme pevný sníh. Do čokoládového krému všleháme šlehačku a nakonec sníh

  2. Do studené vody namočíme želatinu. Rozlámanou bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme. Žloutek ušleháme s cukrem a přidáme do krému. Želatinu vymačkáme a vmícháme do krému. Krém uložíme do chladničky vychladit. Smetanu vyšleháme dotuha a z bílku vyšleháme pevný sníh. Jakmile začne krém tuhnout, vmícháme do něj šlehačku a nakonec sníh. (V ingrediencích jako náplň)

  3. Oba krémy střídavě vrstvíme buď do jedné velké skleněné mísy nebo do skleněných pohárů, aby tvořil viditelné pruhy. Připravený dezert uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky vychladit

  4. Před podáváním čokoládovo-kávový krém ozdobíme lístečky nebo hoblinkami čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!