Závitky z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 ks žloutek
4 lžíce eidam
4 lžíce parmazán
8 plátků anglická slanina
600 g mleté hovězí maso
125 cl suché červené víno
8 ks naťová cibulka
125 g pórek (bílá část)
6 ks malá pevná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme pórek a cibulky, omyjeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme v horkém másle. Vmícháme do mletého masa, přidáme žloutky, osolíme a opepříme. Pro zpevnění můžeme ještě vmíchat trochu kvalitní strouhanky.

  2. Z masa utvoříme 8 malých šištiček, obalíme je ve slanině a ze všech stran zprudka opečeme. Poté zalijeme vínem a krátce dusíme. Mezitím nakrájíme rajčata na osminky. Když se omáčka zredukuje, proložíme rajčaty, zasypeme směsí strouhaného eidamu a parmazánu a ještě krátce zapečeme v troubě, dokud se sýr neroztaví.

  3. Závitky z mletého masa podáváme s bramborovou kaší nebo těstovinami, obložené hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!