Závitky z mletého masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 2 ks žloutek 4 lžíce eidam 4 lžíce parmazán 8 plátků anglická slanina 600 g mleté hovězí maso 125 cl suché červené víno 8 ks naťová cibulka 125 g pórek (bílá část) 6 ks malá pevná rajčata
Postup Závitky z mletého masa recept
Postup přípravy receptu
-
Očistíme pórek a cibulky, omyjeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme v horkém másle. Vmícháme do mletého masa, přidáme žloutky, osolíme a opepříme. Pro zpevnění můžeme ještě vmíchat trochu kvalitní strouhanky.
Z masa utvoříme 8 malých šištiček, obalíme je ve slanině a ze všech stran zprudka opečeme. Poté zalijeme vínem a krátce dusíme. Mezitím nakrájíme rajčata na osminky. Když se omáčka zredukuje, proložíme rajčaty, zasypeme směsí strouhaného eidamu a parmazánu a ještě krátce zapečeme v troubě, dokud se sýr neroztaví.
Závitky z mletého masa podáváme s bramborovou kaší nebo těstovinami, obložené hlávkovým salátem.