Zbojnická pochoutka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
80 dkg brambory
1-2 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 ks feferonka
6 ks žampiony
0.5 sklenky červené víno
20 dkg hrubá mouka
2 plátky hovězí roštěnka
2 stroužky prolisovaný česnek
20 dkg vepřová játra
2 plátky vepřová kýta
podle chuti
sůl
majoránka
kečup
mletý černý pepř
podle potřeby
mléko
olej na smažení
na ozdobu
5 dkg strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnku a vepřové z kýty nakrájíme na tenké nudličky.

  2. Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a mírně podusíme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, na nudličky si pokrájíme vepřová játra. Žampiony i játra přidáme k masu a všechno spolu dusíme. Během dušení osolíme, opepříme a jen mírně podlijeme. Nakonec přidáme posekané feferonky, 2 lžíce kečupu a červené víno. S vínem už jen krátce podusíme.

  3. Na bramboráčky jemně nastrouháme syrové brambory, přidáme mléko

  4. vejce, mouku, sůl, česnek a majoránku. Na oleji osmažíme malé placičky.

  5. Na talíř dáme bramboráčky, maso se šťávou, které posypeme strouhaným oštiepkom nebo parmazánem. Zbojnickou pochoutku před podáváním zdobíme bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!