Zbojnická pochoutka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 80 dkg brambory 1-2 ks cibule 2 lžíce sádlo 2 ks feferonka 6 ks žampiony 0.5 sklenky červené víno 20 dkg hrubá mouka 2 plátky hovězí roštěnka 2 stroužky prolisovaný česnek 20 dkg vepřová játra 2 plátky vepřová kýta podle chuti sůl majoránka kečup mletý černý pepř podle potřeby mléko olej na smažení na ozdobu 5 dkg strouhaný sýr
Postup Zbojnická pochoutka recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí roštěnku a vepřové z kýty nakrájíme na tenké nudličky.
Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a mírně podusíme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, na nudličky si pokrájíme vepřová játra. Žampiony i játra přidáme k masu a všechno spolu dusíme. Během dušení osolíme, opepříme a jen mírně podlijeme. Nakonec přidáme posekané feferonky, 2 lžíce kečupu a červené víno. S vínem už jen krátce podusíme.
Na bramboráčky jemně nastrouháme syrové brambory, přidáme mléko
vejce, mouku, sůl, česnek a majoránku. Na oleji osmažíme malé placičky.
Na talíř dáme bramboráčky, maso se šťávou, které posypeme strouhaným oštiepkom nebo parmazánem. Zbojnickou pochoutku před podáváním zdobíme bazalkou.