Losos s limetkou v alobalu recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Losos s limetkou v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Filé z lososa nakrájíme na 4 stejné špalíčky. Z alobalu si připravíme 4 čtverce nebo obdélníky. Limetku důkladně omyjeme
Na každý obdélník položíme špalík lososa a jen lehce osolíme a opepříme. Limetku rozpůlíme a půlkou limetky zakapeme všechny lososy. Pak je na všechny na alobalu obrátíme, opět lehce osolíme a pokapeme šťávou z druhé limetky. Každý špalík lososa důkladně zabalíme do alobalu, ale dáváme pozor, abychom alobal neroztrhli
Lososy v alobalu vložíme na rozehřátý gril. Z jedné strany grilujeme asi 5 - 7 minut, z druhé stejnou dobu. Pak lososa sundáme a necháme asi ještě 5 minut odpočinout
Lososa s limetkou servírujeme přímo v alobalu. Můžeme k němu podávat pečivo nebo brambory z grilu. Záleží na chuti.