Křehký rebarborový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks žloutek 3/4 hrnku mléko 1 balíček prášek do pečiva 3/4 hrnku cukr moučka 1/2 hrnku cukr moučka 3 řapíky rebarbora 1,25 hrnek hladká mouka 1 hrnek polohrubá mouka tuk na vymazání 8 lžic rozpuštěné máslo 7 - 8 lžic rozpuštěné máslo mouka na vysypání plechu
Postup Křehký rebarborový koláč
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si drobenku. Máslo rozpustíme například v mikrovlnné troubě a promícháme ho s cukrem a moukou. Místo polohrubé mouky můžeme použít i hrubou. Z polohrubé je drobenka jemnější
Rebarboru opláchneme a oloupeme z ní vrchní slabou slupku. Nakrájíme ji na drobné kostičky
Připravíme si těsto. Mléko mírně ohřejeme, máslo rozpustíme, žloutky oddělíme od bílků. Elektrickým ručním šlehačem ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přilijeme mléko a rozpuštěné máslo a chvíli ještě šleháme. Ušlehanou směs promícháme s moukou, kterou jsme promísili s práškem do pečiva
Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Rozetřeme ho, posypeme nakrájenou rebarborou a nakonec drobenkou
Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut
Upečený křehký rebarborový koláč necháme vychladnout. Pak ho ještě můžeme pocukrovat nebo posypat i skořicí.