Křehký rybízový štrúdl recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks vejce
400 ml mléko
200 g cukr krystal
400 g rybíz
250 g listové těsto
500 g měkký tvaroh
80 g zlatý klas

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si náplň. Z mléka, zlatého klasu a žloutků svaříme v hustý pudink. Ten necháme vychladnout. Pak do něj vmícháme tvaroh a sníh z bílků. Toto množství stačí na dva štrúdly, zlatý klas můžeme nahradit pudinkem

  2. Listové těsto vyválíme na pomoučněném vále, naplníme krémem a posypeme očištěným rybízem. Těsto opatrně svineme a přeložíme na vymaštěný plech. Křehký rybízový štrúdl potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova. Upečený štrúdl necháme vychladnout

  3. Křehký rybízový štrúdl podle chuti ocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat. Je možné použít i jiné ovoce, použil jsem směs černého a červeného rybízu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!