Křehký rybízový štrúdl recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks vejce 400 ml mléko 200 g cukr krystal 400 g rybíz 250 g listové těsto 500 g měkký tvaroh 80 g zlatý klas
Postup Křehký rybízový štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si náplň. Z mléka, zlatého klasu a žloutků svaříme v hustý pudink. Ten necháme vychladnout. Pak do něj vmícháme tvaroh a sníh z bílků. Toto množství stačí na dva štrúdly, zlatý klas můžeme nahradit pudinkem
Listové těsto vyválíme na pomoučněném vále, naplníme krémem a posypeme očištěným rybízem. Těsto opatrně svineme a přeložíme na vymaštěný plech. Křehký rybízový štrúdl potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova. Upečený štrúdl necháme vychladnout
Křehký rybízový štrúdl podle chuti ocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat. Je možné použít i jiné ovoce, použil jsem směs černého a červeného rybízu.