Výborná polévka z kuřecích krků recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
mletý pepř
1 ks kedluben
polévkové nudle
10 ks kuřecí krky
zeleninový bujón nebo masox

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté krky osolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté vyjmeme a na pánev vložíme nadrobno nastrouhanou zeleninu, kterou také orestujeme

  2. Během restování zeleniny si v hrnci na polévku připravíme vývar ze zeleninového bujónu (můžeme použít i masox). Do takto připraveného vývaru přidáme zeleninu i se šťávou z pánve a obrané maso z krků

  3. Polévku ještě krátce povaříme a dochutíme dle chuti. Můžeme zavařit nudle nebo použít celestýnské nudle

  4. Polévka z kuřecích krků je výborná i samotná s rohlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!