Výborná polévka z kuřecích krků recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel mletý pepř 1 ks kedluben polévkové nudle 10 ks kuřecí krky zeleninový bujón nebo masox
Postup Výborná polévka z kuřecích krků
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté krky osolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté vyjmeme a na pánev vložíme nadrobno nastrouhanou zeleninu, kterou také orestujeme
Během restování zeleniny si v hrnci na polévku připravíme vývar ze zeleninového bujónu (můžeme použít i masox). Do takto připraveného vývaru přidáme zeleninu i se šťávou z pánve a obrané maso z krků
Polévku ještě krátce povaříme a dochutíme dle chuti. Můžeme zavařit nudle nebo použít celestýnské nudle
Polévka z kuřecích krků je výborná i samotná s rohlíkem.