Zbojnické špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
300 g kuřecí prsa
50 g anglická slanina
200 g kuřecí játra
2 ks ostravská klobása
těstíčko
1 lžička olej
1 ks vejce
2 lžíce mléko
2 lžíce bílé víno
60 g hladká mouka
hrst čerstvě nasekaná petrželka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení
na potření
obyčejná hořčice
příloha
zelný salát

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky naklepeme a společně s anglickou slaninou je nakrájíme na čtverečky, omytá játra nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli a klobásku na kolečka.

  2. Všechny přichystané suroviny střídavě napichujeme na jehly nebo špejle, trochu osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Špízy namočíme v těstíčku a na oleji zvolna osmažíme.

  3. Na těstíčko smícháme víno, žloutek, mléko a olej, přidáme mouku, sůl, nasekanou zelenou petrželku a nakonec tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

  4. Jako příloha se ke zbojnickým špízům hodí bramborová kaše a zelný salát s červenou řepou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!