Zeleninová postní polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g hrášek
2 stroužky česnek
100 g brambory
1 ks žloutek
1 ks cibule
1 l voda
50 g fazolky
100 g mrkev
100 g květák
2 ks hřebíček
100 g zelí
1 ks bobkový list
1 dl sladká smetana
100 g růžičková kapusta
50 g změklé maslo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme a na másle necháme zpěnit dozlatova. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky.

  2. Zeleninu přidáme k osmažené cibuli a chvíli dusíme. Dolijeme vodou, přidáme koření a vaříme asi 30 minut. Zeleninovou postní polévku nakonec zahustíme žloutkem rozšlehaným ve smetaně.

  3. Zeleninovou postní polévku podáváme jako zdravý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!