Zeleninové rizoto s vepřovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks rajče 1 ks červená paprika 2 hrnky dlouhozrnná rýže 1 lžička sušený tymián 30 dkg mleté vepřové maso 0.5 balíčku mražená zeleninová směs podle potřeby olej podle chuti zeleninové kořenící dochucovadlo
Postup Zeleninové rizoto s vepřovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si mísu, ve které smícháme maso, tymián a 1/2 lžičky soli. Vidličkou vše pořádně promícháme.
Rýži propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vodu v hrnci přivedeme k varu, osolíme, vsypeme rýži a vaříme pod pokličkou doměkka. Uvařenou rýži scedíme.
Ve vysoké pánvi nahřejeme olej. Do rozžhaveného oleje přidáme směs masa a rozdělíme jej na kousíčky. Maso osmahneme a necháme jej na chvíli restovat. Poté přidáme 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi nebo čerstvou zeleninu (mrkev, petržel, hrášek, kukuřice). Pořádně vše promícháme.
Středně velké rajče s paprikou omyjeme a očistíme. Rajče nakrájíme na kostičky, stejně tak papriku. Rajčata s paprikami přidáme do pánve. Když nemáme papriku čerstvou, stačí paprikové koření - lehounce posypat. Přiklopíme pokličkou a ztlumíme plamen. Počkáme, až povolí mražená zelenina. Poté směs ochutnáme, abychom zjistili, zda tomu něco nechybí. Lze přidat tymián nebo oblíbené koření či dochucovadlo. Po chvíli vypneme plamen a odstavíme ze sporáku.
Připravíme si velkou mísu, do které vsypeme rýži i masovo-zeleninovou směs a důkladně vše promícháme.
Zeleninové rizoto s vepřovým masem rozdělíme na talíře a teplé podáváme.