Zeleninové rizoto se šmakounem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 lžička máslo mléko 1 ks cibule 300 g rýže grilovací koření olivový olej zeleninový vývar 4 lžíce sterilovaná kukuřice 200 g mražený hrášek s mrkví 1 balíček šmakoun
Postup Zeleninové rizoto se šmakounem
Postup přípravy receptu
-
Šmakouna namočíme na 2 hodiny do mléka s grilovacím kořením. Rýži řádně propláchneme a uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Sterilovanou kukuřici necháme okapat
Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme mražený hrášek s mrkví a za stálého míchání podusíme doměkka. Potom vmícháme uvařenou rýži, okapanou kukuřici a podle chuti osolíme. Prohřejeme a uchováme na teple
Šmakouna vyjmeme z mléka, osušíme a zvolna opečeme na másle. Podle chuti ho ještě během pečení ochutíme grilovacím kořením nebo mletou chilli papričkou
Zeleninové rizoto rozdělíme na talíře, poklademe na proužky nakrájeným opečeným šmakounem. Podáváme obložené čerstvou zeleninou a zdobíme bylinkami.