Zeleninový džuveč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
brambory
celer
rajče
mrkev
květák
rostlinný tuk
podle chuti
sůl
omáčka
mléko
mouka
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a zeleninu (například celer, květák, mrkev) oloupeme a nakrájíme na kousky. Rajčata oloupeme a nakrájíme také na kousky.

  2. Brambory se zeleninou osolíme a chvíli dusíme. Mezitím na bešamel rozmícháme mouku v mléce, povaříme, osolíme a přidáme kousek rostlinného tuku. Když brambory trochu změknou, přidáme k zeleninové směsi rajčata, zalijeme řídkým bešamelem a dáme zapéct do předehřáté trouby.

  3. Zeleninový džuveč posypeme sekanou petrželkou, pokapeme olejem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!