Zeleninový džuveč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby olej brambory celer rajče mrkev květák rostlinný tuk podle chuti sůl omáčka mléko mouka na ozdobu petrželová nať
Postup Zeleninový džuveč recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory a zeleninu (například celer, květák, mrkev) oloupeme a nakrájíme na kousky. Rajčata oloupeme a nakrájíme také na kousky.
Brambory se zeleninou osolíme a chvíli dusíme. Mezitím na bešamel rozmícháme mouku v mléce, povaříme, osolíme a přidáme kousek rostlinného tuku. Když brambory trochu změknou, přidáme k zeleninové směsi rajčata, zalijeme řídkým bešamelem a dáme zapéct do předehřáté trouby.
Zeleninový džuveč posypeme sekanou petrželkou, pokapeme olejem a podáváme.