Zeleninový kotlík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 1-2 ks pórek 250 g mrkev 1 ks květák 2 dl masový vývar 400 g vepřová plec
Postup Zeleninový kotlík recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájené na 3 cm dlouhé kousky zabalíme do tenkých plátků slaniny a zafixujeme špejlí. V hlubším kastrole maso důkladně osmažíme, trochu osolíme, okořeníme, přilijeme vývar a přikryté poklicí dusíme.
Zeleninu očistíme a umyjeme. Mrkev nakrájíme na tenčí a pór na hrubší kolečka tak, aby se při vaření nerozpadli. Květák rozebereme na růžičky. Z masa vybereme špejle a přidáme k němu zeleninu. Společně ještě chvíli vaříme. Zeleninový kotlík podle chuti osolíme, dochutíme a můžeme podávat.
Zeleninový kotlík podáváme s čerstvým pečivem nebo klidně s brambory.