Zeleninový kotlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
1-2 ks pórek
250 g mrkev
1 ks květák
2 dl masový vývar
400 g vepřová plec

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájené na 3 cm dlouhé kousky zabalíme do tenkých plátků slaniny a zafixujeme špejlí. V hlubším kastrole maso důkladně osmažíme, trochu osolíme, okořeníme, přilijeme vývar a přikryté poklicí dusíme.

  2. Zeleninu očistíme a umyjeme. Mrkev nakrájíme na tenčí a pór na hrubší kolečka tak, aby se při vaření nerozpadli. Květák rozebereme na růžičky. Z masa vybereme špejle a přidáme k němu zeleninu. Společně ještě chvíli vaříme. Zeleninový kotlík podle chuti osolíme, dochutíme a můžeme podávat.

  3. Zeleninový kotlík podáváme s čerstvým pečivem nebo klidně s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!