Zeleninový mix s kuřecím masem a cizrnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks rajčata
1 ks cibule
1 hrnek voda
1 ks cuketa
0 ks pórek
2 ks mrkev
1 lžíce rajčatový protlak
1 plechovka cizrna
1 kostka zeleninový bujon
podle potřeby
olej
kuřecí prsa
podle chuti
tymián
mletý černý pepř
mexické koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Cibuli a pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Menší cuketu a větší mrkve očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata spaříme, zbavíme slupky a nakrájíme na kousky.

  2. Kuřecí maso smažíme v kastrůlku na oleji, dokud se nezatáhne. Dále vložíme cibuli s pórkem a až změknou, přidáme cuketu, mrkve, rajčata a navíc lžíci rajského protlaku. Vše zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujon, dochutíme tymiánem, pepřem, mexickým kořením a vaříme, dokud mrkev s cuketou nezměknou. Voda by se během té doby měla vyvařit, až vznikne hustější směs. Do té již pouze přidáme cizrnu z plechovky, ohřejeme a můžeme podávat.

  3. Zeleninový mix s kuřecím masem a cizrnou podáváme jako chutný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!