Zeleninový protlak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
2-3 žloutek
1 dl smetana
50 g celer
150 g fazolky
80 g mrkev
150 g květák
mletý pepř
40 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Mrkev a celer nakrájíme na hrubší plátky. Přidáme přelámané fazolky a růžičky květáku a uvaříme vše v osolené vodě doměkka.

  2. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou, osolíme, opepříme a provaříme na hustou a hladkou omáčku.

  3. Do omáčky přidáme měkkou prolisovanou zeleninu a zjemníme ji syrovými žloutky. Zeleninový protlak již nevaříme.

  4. Zeleninový protlak podáváme k telecímu či skopovému masu nebo jej použijeme jako vložku do vaječné omelety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!