Zeleninový protlak recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 80 g máslo 2-3 žloutek 1 dl smetana 50 g celer 150 g fazolky 80 g mrkev 150 g květák mletý pepř 40 g hladká mouka
Postup Zeleninový protlak recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Mrkev a celer nakrájíme na hrubší plátky. Přidáme přelámané fazolky a růžičky květáku a uvaříme vše v osolené vodě doměkka.
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou, osolíme, opepříme a provaříme na hustou a hladkou omáčku.
Do omáčky přidáme měkkou prolisovanou zeleninu a zjemníme ji syrovými žloutky. Zeleninový protlak již nevaříme.
Zeleninový protlak podáváme k telecímu či skopovému masu nebo jej použijeme jako vložku do vaječné omelety.