Zeleninový salát Plus recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 lžička ocet
1 ks cibule
1 ks rajče
1 ks květák
1 lžička cukr moučka
1 lžíce kysaná smetana
1 ks zelená paprika
1 ks salátová okurka
1 lžíce tatarská omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Den předtím uvaříme květák a oddělíme dvě růžice na salát.Tenkostěnnou zelenou papriku rozpůlíme, oddělíme jádra a papriku pokrájíme na tenké proužky. Jedno větší červené dobře zralé rajče rozkrájíme na šestnáctiny a ještě na půlky

  2. Přidáme 12 tenkých plátků ze zelené okurky, drobně nakrájenou malou syrovou cibulku a uvařený květák ze včerejška rozkrájený na kousky

  3. Dále přidáme lžičku octa, lžičku cukru moučka, polévkovou lžíci tatarky, polévkovou lžíci kysané smetany, osolíme a opepříme. Pepř doporučujeme dávat čerstvý mletý (asi šest kuliček)

  4. Zeleninový salát zamícháme a dáme vychladit. Jako obměnu doporučujeme nedávat okurku, ale dát nakrájený hermelín, nakrájený eidam, případně ze včerejška zbytek pečeného kuřete

  5. Zeleninový salát Plus je vhodný jako příloha pro čtyřčlennou rodinu nebo základní jídlo pro jednu osobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!