Žemlovka s citronovým tvarohem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 2 šálky mléko 1 ks citron 6 ks houska 4 lžíce cukr krupice 2 ks nízkotučný tvaroh podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Žemlovka s citronovým tvarohem recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Pekáč na žemlovku důkladně vymažeme a vysypeme.
Tvaroh vymícháme se žloutky, cukrem a citronovou šťávou do hladké krému. Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a důkladně promneme prsty. Do housek lehce vmícháme tvaroh a ušlehaný sníh z bílků.
Směs na žemlovku rozetřeme do připraveného pekáčku a ve středně vyhřáté troubě pečeme do křupava.
Upečenou žemlovku s citronovým tvarohem necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.