Žemlovka s citronovým tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 šálky mléko
1 ks citron
6 ks houska
4 lžíce cukr krupice
2 ks nízkotučný tvaroh
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Pekáč na žemlovku důkladně vymažeme a vysypeme.

  2. Tvaroh vymícháme se žloutky, cukrem a citronovou šťávou do hladké krému. Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a důkladně promneme prsty. Do housek lehce vmícháme tvaroh a ušlehaný sníh z bílků.

  3. Směs na žemlovku rozetřeme do připraveného pekáčku a ve středně vyhřáté troubě pečeme do křupava.

  4. Upečenou žemlovku s citronovým tvarohem necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!